Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2018: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα Edutrip 2018 με το ενδιαφέρον των υποψηφίων να κορυφώνεται και τον αριθμό των αιτήσεων να ξεπερνά τις 420.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται για 9η συνεχή χρονιά από το Corallia και τους συλλόγους Ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S.), UC Berkeley (Hestia), MIT (HSAMIT), Georgia Tech (GTHS), UC San Diego (HSAUCSD) και Princeton (OPA).

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προήλθε από φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (30%) και ακολούθως του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (15%), του ΟΠΑ (9%), του ΕΚΠΑ (6%), του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (6%), του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (5%), του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας(6%), του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Ιονίου Πανεπιστημίου (4%), του Πανεπιστημίου και Πολυτεχνείου Κρήτης (4%) και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων είναι φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών ΗΥ, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών και Φυσικής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κλάδο της Πληροφορικής (27%) και των Διαστημικών Τεχνολογιών (11%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη χρονιά φέτος, μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση φοιτητές ανθρωπιστικών σχολών (συγκεκριμένα Ιστορικό, Αρχαιολογικό, Φιλοσοφικής), οι αιτήσεις των οποίων θα αξιολογηθούν από τους φοιτητικούς Συλλόγους των UC Berkeley και Princeton, όπως υπαγορεύεται από τους τομείς πρωτοπορίας των εν λόγω ιδρυμάτων.

Η διαδικασία αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί τέλος Φεβρουαρίου  και οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν τόσο για την πληρότητα των τυπικών τους κριτηρίων βάσει των όρων συμμετοχής στο Προγράμματα όσο και με βάση των ποιοτικών χαρακτηριστικών στο πλαίσιο προσωπικών συνεντεύξεων που θα διεξαχθούν με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια.

Τα ονόματα των φετινών συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν τέλος Φεβρουαρίου.

Τα στατιστικά των φετινών αιτήσεων απεικονίζονται στο παρακάτω διάγραμμα.